Informatii lentile

Informatii suplimentare lentile

 

Gama Zeiss cuprinde lentile unifocale adaptate la orice nevoie şi pentru orice situaţie. Cele mai noi tehnologii oferă o corecţie optimă a tuturor defectelor de vedere.
Lentile unifocale din plastic denumite Clarlet sunt lentile marcate [Z], care asigura o buna filtrare în domeniul UV. Au o transparenţă mărită, rezistenţă mare la spargere si sunt cu 40% mai uşoare decât lentilele din sticlă cu aceeaşi dioptrie.
Lentilele Clarlet exista si in varianta fotocromatica (sunt incolore in interior si isi ajusteaza culoarea in functie de lumina de afara). Clarlet Transitions maro/gri este lentilă fotocromatică marcată [Z] din material plastic. Are tratamentul de durificare antizgârietură HA inclus. Iluminat, culoare maro sau gri. Protecţie 100% UV. Închiderea şi deschiderea sunt rapide datorită tehnologiei Transitions. Greutate redusă. Absorbţia luminii 15-75%.

 

Lentile unifocale din plastic exista si in varianta subtiata. 

 • Clarlet 1.6 este lentilă marcată [Z], din material plastic, subţiată. Are indice de refracţie MARIT (lentila este mai subtire decat cea normala cu aceeasi dioptrie). Este lentilă subţire, uşoară, estetică. Tratament de durificare anti-zgârietură HA inclus.
 • Clarlet 1.67 AS este lentilă marcată [Z], subţiată, din material plastic. Lentilă cu geometrie asferică a suprafeţelor. Este o lentilă subţire, uşoară, estetică, cu aberaţii marginale reduse. Tratament de durificare HA şi filtrare UV 100% incluse. Forma asferică, respectiv atorică conduce la formarea excelentă a imaginii, confort vizual optim, câmp vizual mărit, lentile aplatizate.
 • Clarlet 1.74 este lentilă marcată [Z], subţiată, din material plastic. Indice de refracţie marit. Este cea mai subţire şi uşoară lentilă din material plastic. Forma asferică a suprafeţei conduce la o lentilă estetică, aplatizată, cu aberaţii reduse la margine, o formare excelentă a imaginii şi confort vizual mărit.
 • Lentile unifocale din sticla ZEISS sunt recomandate pentru orice nevoi si dioptrii, asigurand o corectie optima a tuturor viciilor de refractie.

 

Lentilele din sticla exista in varianta normala, Punktal, executate din sticla de calitate ZEISS. Majoritatea lentilelor din sticla ZEISS sunt recomandate cu tratament antireflex.
Lentila Punktal 1.6 este o lentilă subţiată, din sticlă, marcată [Z] de calitate Zeiss. Are indice de refracţie MARIT (lentila este mai subtire decat cea normala cu aceeasi dioptrie). Are un aspect deosebit de frumos si un efect deosebit în formarea imaginii. Se recomandă tratament antireflex.
Gama lentilelor Zeiss cuprinde si lentila Uropal 1.6 care este o lentilă marcată [Z] din sticlă subţiată. Are indice de refracţie MARIT (lentila este mai subtire decat cea normala cu aceeasi dioptrie). Are culoare uşor spre topaz (maro deschis), colorat în materia primă. Are nuanţă deosebit de frumoasă. Lentilele Uropal sunt uşoare, estetice, subţiri, cu efect de mărire a contrastului dintre culori. Sunt indicate persoanelor care lucrează timp îndelungat la calculator sau în medii iluminate artificial. Aceste lentile pot fi folosite şi pentru ochelari cu purtare permanentă nu doar în faţa monitorului. Se recomandă tratament antireflex.

 

Pentru dioptrii foarte mari sunt lentilele cu indici de refractie crescuti:

 • Tital 1.7 este lentilă subţiată, marcată [Z], din sticlă cu indice de refracţie MARIT (lentila este mai subtire decat cea normala cu aceeasi dioptrie). Din cauza reflexiei mari, se recomanda numai cu tratament antireflex. Este o lentilă subţire şi estetică.
 • Lantal 1.8 este Lentilă subţiată marcată [Z], din sticlă, cu indice de refracţie mărit (lentila este mai subtire decat cea normala cu aceeasi dioptrie). Este o lentila indicată pentru miopie mijlocie şi mare. Din cauza reflexiei mărite se recomandă numai cu tratament antireflex.
 • Lantal 1.9 este Lentilă subţiată marcată [Z], din sticlă cu cel mai ridicat indice de refracţie. Cea mai subţire lentilă din sticlă minerală. Indicată pentru miopie mijlocie şi mare. Din cauza reflexiei mărite se recomandă tratament antireflex.

Lentile unifocale sticla fotocromatica
Umbramatic 1.5 SB maro este lentilă marcată [Z], fotocromatică din sticlă (se inchide si se deschide in functie de intensitatea luminii).  Absorbţia luminii 15-70%. SB - închidere culoare maro.

Lentile Bifocale Zeiss

 

 

Lentilele bifocale se pot fabrica atat pe sticla minerala (sticla) cat si pe sticla organica (plastic). Se pot comanda cu tratament antireflex, cu stratul Hidro-oleofob (pt intretinerea lentilei), colorate sau heliomate/fotocromice si cu Transitions VI.   
Segmentul cu dioptria pentru vedere la aproape este aproape invizibil datorita formei speciale, usor curbata in partea superioara.
Variantele de lentile fotocromatice, atat din sticla cat si din material plastic sunt disponibile cu inchidere doar in culoarea maro, ambele asigurand o protectie 100% UV.

Lentile progresive Zeiss

 

Lentilele progresive Carl Zeiss pot fi clasificate in patru mari grupe:

 • GRADAL CLASSIC
 • GRADAL PLUS
 • GT2 3D
 • GRADAL INDIVIDUAL EYEFIT

Cele 4 generatii de lentile progresive Zeiss ofera solutia potrivita pentru orice pacient, pentru orice cerinte impuse de rama de ochelari sau pentru orice performante vizuale solicitate. Calitatea deosebita si tehnica de varf se reflecta in fiecare dintre lentilele progresive Zeiss. Fiecare lentila are un design ADN, inovatie Zeiss, care include 6 caracteristici speciale care aduc unicitate lentilelor progresive si confort vizual purtatorului:

 • Inset variabil;
 • Simetrie orizontala;
 • Minimizarea aberatiilor de ordin superior;
 • Parametri de design Zeiss;
 • Amprenta Zeiss pe design;
 • Precizia tehnologiei FreeForm Zeiss.

1. Lentilele progresive clasice GRADAL CLASSIC se caracterizeaza prin:

 • 100% acomodare garantata, datorita designului ADN Zeiss, o vedere buna si confortabila la apropiere si la distanta.
 • Datorita progresiei standard sau scurte se pot alege orice tipodimensiuni de rame de ochelari.

2. Lentilele progresive moderne GRADAL PLUS asigura un confort vizual crescut prin zone vizuale largi la apropiere, intermediar si distanta.
In plus fata de GRDAL CLASSIC aceste lentile ofera:

 • acomodare usoara;
 • campuri vizuale cu 30% mai largi prin comparatie cu lentilele progresive traditionale.

3. Lentilele progresive avansate GT2 3D garanteaza un confort vizual maxim, pentru orice dioptrie.
In plus fata de lentilele GRADAL PLUS ele ofera:

 • perceptie tridimensionala optima prin interactiunea perfecta dintre lentile si ochi;
 • campuri vizuale cu 40% mai largi in comparatie cu lentilele progresive traditionale;
 • acomodare instantanee.

4.  Lentilele progresive individualizate GRADAL Individual EYEFIT garanteaza confort vizual maxim si stres vizual minim.

Lentile de soare si polarizante

 

 

Combinatia unica dintre culorile Zeiss Skylet cu un filtru polarizant orizontal face ca aceste lentile sa prezinte solutia perfecta pentru o grupare mare de purtatori, de la conducerea autoturismului la sporturi nautice, de la pescuit la sporturile de iarna, in special schi. Culorile Skylet au un efect de marire a contrastului dintre culori datorita filtrarii partiale a radiatiei albastre din lumina. Mare parte a cestei lumini este polarizata vertical. Exista trei nuante ale culorii maro pentru culorile Skylet, fiecare cu proprietatile si recomandarile ei.
Paleta de culori disponibile pentru lentilele de soare si polarizante Zeiss sunt:

 • Maro-roscat 70% recomandata pentru iluminari mijlocii si sport;
 • Maro 80% recomandata pentru conducatorii auto;
 • Maro 90% recomandata pentru sport si in conditii de iluminare puternica.
 • Verde 85%
 • Gri 85%